Uitgelicht: EU-Schoolfruitproject op De Syl

Van 11 november t/m 17 april doen we mee aan het EU-Schoolfruitproject. De kinderen krijgen in deze periode op school gratis drie porties groente en fruit per week. We vinden het heel fijn fijn dat we hiervoor uitgekozen zijn. Ook horen er lessen bij over fruit, groente en gezonde voeding. We hebben ons ingeschreven op dit project omdat het past bij onze visie op school en omdat het ook heel mooi aansluit bij ons keukenproject. Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten fruit en groente te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk!

Het fruit wordt op maandag bij ons gebracht. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt het fruit uitgedeeld. Dit betekent dat uw zoon/dochter op dinsdag, woensdag en donderdag geen fruit hoeft mee te nemen in deze periode.

Wilt u elke week weten welke stuks fruit of groente uw kinderen ontvangen? Schrijf u dan in voor de Nieuwsbrief voor Ouders via www.euschoolfruit.nl/schoolfruitnieuwsbrief .

Het EU-Schoolfruitprogramma is een goede start om de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit per dag te halen.Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit. Het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum. Het fruit wordt geleverd door Boekel AGF.

 

Kalender

15 februari
Voorjaarsvakantie
02 maart
Leerlingen vrij
10 april
Pasen
Overzicht Kalender

Dit zijn wij!

Bekijk hier het filmpje dat onze leerlingen maakten over de ontwikkelingen op de scholen van onze vereniging .

Schoolnieuws

- Geen nieuws in het juiste formaat beschikbaar-

Verenigingsnieuws

Omzetting van de rechtspersoon

Het bestuur geeft in 2020 uitvoering aan de oproep van de ledenvergadering 2019 om de rechtspersoon

Uit de media

Aantal 'eenoudergezinnen' groeit

16 procent van de Nederlandse kinderen groeit op in een gezin met één ouder. Dit